Перейти до категорій товарів Перейти до кошика Перейти до навігації

Мені не цікаві знижки та акції, хочу приховати панель.

Прості рецепти з грибами

Ви також належите до тієї категорії людей, хто під час своїх походів зазирає під кожне дерево та завжди з собою берете ножик та пакет для знайдених грибочків? Тоді саме для вас ми підготували наступну статтю, в якій ви знайдете декілька простих рецептів, які б ви без сумніву мали спробувати!

Грибний гуляш туриста

 

Час приготування: 30-40 хвилин Кількість порцій: 4

Складові:

2 цибулі- мілко нарізані
200 г червоного та жовтого болгарського перцю - нарізаного кубиками
400 г грибів- нарізаних смажками
100 г копченого сала - мілко нарізаного
140 г томатної пасти
3 зубчика часнику - роздавлені в часникодавці
борошно (для загущення) - за потребою
3 столові ложки кристалічного цукру
сіль, чорний перець- за смаком
0,5 л м'ясного бульйону

Покроковий рецепт:

Цибулю з салом підсмажте до золотистого кольору, злегка притрусіть борошном, додайте томатну пасту та трошки все просмажте. Додайте гриби, нарізаний перець, часник, цукор та все залийте 2/3 заздалегідь приготованим бульйоном. Проваріть все протягом 20 хвилин, посоліть та поперчіть за самком. Якщо гуляш вийшов надто густим, долийте трохи бульйона. Якщо ж рідкуватий, додайте трохи муки та проваріть ще деякий час. Подавайте на стіл з хлібом або макаронами та свіжою зеленою цибулею.

-------------

Смажені шляпки сироїжок

 

Час приготування: 10 хвилин Кількість порцій: 4

Складові:

10 шляпок сироїжок - цілих, очищених
сіль та мелений кмин - за смаком
50 г масла

Покроковий рецепт:

Для страви використовують тільки шляпку сироїжки, з верха якої попередньо потрібно зняти плівку. Викласти шляпки, пластинками догори, одним шаром в сковороду з розтопленим маслом. Підсмажити до утворення золотистої скоринки, перевернути шляпку на другий бік і підсмажити так само. Перевернути шляпку ще раз і посолити та поперчити за смаком, зі сторони пластинок. Подавати на стіл краще всього зі свіжим хлібом чи окремо як закуску.

-------------

Кулайда для лінивих

 

Час приготування: 30 хвилин Кількість порцій: 4-6

Складові:

3 жмені грибів - порізаних на кубики
3 великі картоплини - порізаних на кубики
1 цибулина- ціла
сіль, кмин цілий, оцет -за смаком
0,2 л молока
250 мл нежирних сливок (13-15% жирності)
2 столових ложок борошна
3 пучка укропу - дрібно нарізаного
1 яйце- круто зварене, порізане на кубики

Покроковий рецепт:

Залийте холодною водою нарізану картоплю разом з цілою цибулиною, посоліть, додайте кмин та поставте все варитися. Як тільки вода закипить, долийте молоко, додайте гриби та залишіть варитися. Тим часом ретельно розмішайте сливки з борошном і через 10 хвилин від закипання води з молоком влийте сливки та залишіть все варитися наступні 10 хвилин. Саме час додати укріп, оцет та зварене яйце і проварити ще 2-3 хвилинки. Вийміть цибулину (але це не обов'язково) і можете подавати на стіл.

-------------

Традиційна чеська смажанка

 

Час приготування: 20 хвилин Кількість порцій: 4

Складові:

400 г грибів- порізаних на кубики
1 цибулина- дрібно нарізана
2 столові ложки розтопленого масла чи сала
сіль, кмин мелений - за смаком
5 яєць- розмішаних

Покроковий рецепт:

На маслі чи салі підсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте гриби, кмин, сіль та залиште їх трошки поваритися у власному соку. Додайте розмішані яйця та все смажте, постійно помішуючи, до готовності яєць. Можливо, страва, яку ви побачите на сковороді, і не буде найестетичнішою у вашому житті, але її смак примусить вас забути про її вигляд. Подавати краще з грінками, намазаними часником.

-------------

Гриби в клярі

 

Час приготування: 20 хвилин Кількість порцій: 4-6

Складові:

10 шляпок грибів
олія для смаження
сіль - за смаком
2 столові ложуи борошна
2 яйця
6 столових ложок панірувальних сухарів

Покроковий рецепт:

Гриби очистіть та наріжте (якщо вони маленькі, можна залишити цілими) на пластини мінімально 3 см в довжину та 1 см в ширину. Нарізані пластини посоліть і коли гриби трохи пустять сік, обваляйте їх в борошні, потім окуніть в яйце і обваляйте в панірувальних сухарях. Смажте в розігрітій олії до золотистого кольору. Майте на увазі, завдяки тому, що гриби в собі містять доволі багато води, під час смаження буде багато бризок олії, тому не рекомендуємо вам ставати до плити у вашому найкращому одязі. Подавати краще в вареною картоплею, посипаною зеленою цибулею та шматочком масла.

Джерела:

myko.cz, ms1.ostium.cz, toprecepty.cz, video-recepty.com, mimibazar.cz, apetitonline.cz, recepty.cz, victour.io.ua

12 перевірених лайфхаків, як зібрати речі в літак

Поради від експертів

Ви збираєтесь у подорож, але не знаєте, як зібрати речі в літак. Ваш досвід польотів можна перерахувати на пальцях однієї руки. Як зібрати речі для короткої подорожі? Яку ручну поклажу краще взяти з собою? І що дозволено взяти з собою в літак? Ми підготували для вас детальну інструкцію.

Перероблені матеріали у туристичному спорядженні

Поради від експертів

У деяких випадках заходи на свіжому повітрі можуть бути вимогливими до спорядження. Але ми можемо більш відповідально поставитися до вибору нового спорядження. Давайте подивимося, що таке перероблені та екологічні матеріали. У чому їх користь. І наскільки вони насправді вигідні.

Ночівля в машині: відпочиньте з комфортом навіть у дорозі

Поради від експертів

У деяких ситуаціях поспати в машині цє практично, а в інших - просто необхідно. Під час тривалої подорожі це можливість відпочити та розслабитися, а для декого це навіть спосіб життя. Зробіть сон у машині безпечним і комфортним за допомогою правильного спорядження та невеликої підготовки.

Вибираємо для вас

1 863 грн (15.24 %) 1 579 грн

Порівняти

1 785 грн (9.54 %) 1 615 грн

Порівняти

902 грн (10.31 %) 809 грн

Порівняти

Туристичний посуд Warg Antila

959 грн (15.64 %) 809 грн

Порівняти

Туристичний посуд Zulu Pyxis 2l

1 209 грн (38.05 %) 749 грн

Порівняти

2 020 грн (33.22 %) від 1 349 грн

Порівняти

Термокружка Regatta 350ml Commuter Mug

659 грн (39.45 %) 399 грн

Порівняти

Набір посуду Warg Taurus

2 399 грн (23.34 %) 1 839 грн

Порівняти