ForCamping s.r.o.

Користувацький розділ

Увійти

Кошик

Ваш кошик порожній. Потрібна допомога з вибором? Загляньте в наш розділ поради або напишіть нам.

Безкоштовна доставка

3 999 грн

Чи знали ви, що замовлення на суму понад 3 999 грн доставляються безкоштовно?

Прості рецепти з грибами

Ви також належите до тієї категорії людей, хто під час своїх походів зазирає під кожне дерево та завжди з собою берете ножик та пакет для знайдених грибочків? Тоді саме для вас ми підготували наступну статтю, в якій ви знайдете декілька простих рецептів, які б ви без сумніву мали спробувати!

Грибний гуляш туриста

 

Час приготування: 30-40 хвилин Кількість порцій: 4

Складові:

2 цибулі- мілко нарізані
200 г червоного та жовтого болгарського перцю - нарізаного кубиками
400 г грибів- нарізаних смажками
100 г копченого сала - мілко нарізаного
140 г томатної пасти
3 зубчика часнику - роздавлені в часникодавці
борошно (для загущення) - за потребою
3 столові ложки кристалічного цукру
сіль, чорний перець- за смаком
0,5 л м'ясного бульйону

Покроковий рецепт:

Цибулю з салом підсмажте до золотистого кольору, злегка притрусіть борошном, додайте томатну пасту та трошки все просмажте. Додайте гриби, нарізаний перець, часник, цукор та все залийте 2/3 заздалегідь приготованим бульйоном. Проваріть все протягом 20 хвилин, посоліть та поперчіть за самком. Якщо гуляш вийшов надто густим, долийте трохи бульйона. Якщо ж рідкуватий, додайте трохи муки та проваріть ще деякий час. Подавайте на стіл з хлібом або макаронами та свіжою зеленою цибулею.

-------------

Смажені шляпки сироїжок

 

Час приготування: 10 хвилин Кількість порцій: 4

Складові:

10 шляпок сироїжок - цілих, очищених
сіль та мелений кмин - за смаком
50 г масла

Покроковий рецепт:

Для страви використовують тільки шляпку сироїжки, з верха якої попередньо потрібно зняти плівку. Викласти шляпки, пластинками догори, одним шаром в сковороду з розтопленим маслом. Підсмажити до утворення золотистої скоринки, перевернути шляпку на другий бік і підсмажити так само. Перевернути шляпку ще раз і посолити та поперчити за смаком, зі сторони пластинок. Подавати на стіл краще всього зі свіжим хлібом чи окремо як закуску.

-------------

Кулайда для лінивих

 

Час приготування: 30 хвилин Кількість порцій: 4-6

Складові:

3 жмені грибів - порізаних на кубики
3 великі картоплини - порізаних на кубики
1 цибулина- ціла
сіль, кмин цілий, оцет -за смаком
0,2 л молока
250 мл нежирних сливок (13-15% жирності)
2 столових ложок борошна
3 пучка укропу - дрібно нарізаного
1 яйце- круто зварене, порізане на кубики

Покроковий рецепт:

Залийте холодною водою нарізану картоплю разом з цілою цибулиною, посоліть, додайте кмин та поставте все варитися. Як тільки вода закипить, долийте молоко, додайте гриби та залишіть варитися. Тим часом ретельно розмішайте сливки з борошном і через 10 хвилин від закипання води з молоком влийте сливки та залишіть все варитися наступні 10 хвилин. Саме час додати укріп, оцет та зварене яйце і проварити ще 2-3 хвилинки. Вийміть цибулину (але це не обов'язково) і можете подавати на стіл.

-------------

Традиційна чеська смажанка

 

Час приготування: 20 хвилин Кількість порцій: 4

Складові:

400 г грибів- порізаних на кубики
1 цибулина- дрібно нарізана
2 столові ложки розтопленого масла чи сала
сіль, кмин мелений - за смаком
5 яєць- розмішаних

Покроковий рецепт:

На маслі чи салі підсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте гриби, кмин, сіль та залиште їх трошки поваритися у власному соку. Додайте розмішані яйця та все смажте, постійно помішуючи, до готовності яєць. Можливо, страва, яку ви побачите на сковороді, і не буде найестетичнішою у вашому житті, але її смак примусить вас забути про її вигляд. Подавати краще з грінками, намазаними часником.

-------------

Гриби в клярі

 

Час приготування: 20 хвилин Кількість порцій: 4-6

Складові:

10 шляпок грибів
олія для смаження
сіль - за смаком
2 столові ложуи борошна
2 яйця
6 столових ложок панірувальних сухарів

Покроковий рецепт:

Гриби очистіть та наріжте (якщо вони маленькі, можна залишити цілими) на пластини мінімально 3 см в довжину та 1 см в ширину. Нарізані пластини посоліть і коли гриби трохи пустять сік, обваляйте їх в борошні, потім окуніть в яйце і обваляйте в панірувальних сухарях. Смажте в розігрітій олії до золотистого кольору. Майте на увазі, завдяки тому, що гриби в собі містять доволі багато води, під час смаження буде багато бризок олії, тому не рекомендуємо вам ставати до плити у вашому найкращому одязі. Подавати краще в вареною картоплею, посипаною зеленою цибулею та шматочком масла.

Джерела:

myko.cz, ms1.ostium.cz, toprecepty.cz, video-recepty.com, mimibazar.cz, apetitonline.cz, recepty.cz, victour.io.ua

Статті на схожу тему

Термос для зими: як не помилитися з вибором

Термос для зими: як не помилитися з вибором
Взимку немає нічого кращого, ніж випити надворі гарячий чай або каву, які справді довго тримають тепло. Але кожен термос працює по-своєму, і не завжди мета — зберегти напій гарячим аж до вечора. У цій статті ми розглянемо п’ять основних факторів, що впливають на утримання температури. А також підкажемо, як обрати термос залежно від того, чи потрібно вам максимально довго зберігати тепло, чи просто мати приємно теплий напій під час короткої поїздки.

Все про туристичний одяг

Все про туристичний одяг
Правильний туристичний одяг — це запорука комфорту та безпеки в подорожах. У цій статті ви дізнаєтесь, як підібрати одяг для походів, трекінгу та інших туристичних-активностей, враховуючи матеріали та технології для будь-яких умов.

Як вибрати повербанк

Як вибрати повербанк
Вдало підібраний повербанк може бути більше, ніж просто практичним резервним джерелом живлення для вашого смартфона. Особливо, якщо він вам буде потрібен впродовж тривалог часу без доступу до електрики. Ми розповімо, на що звернути увагу при виборі. І які ще функції можуть полегшити вам життя у подорожах і не тільки.