Прості рецепти з грибами
Грибний гуляш туриста
Час приготування: 30-40 хвилин | Кількість порцій: 4 |
Складові: 2 цибулі- мілко нарізані |
Покроковий рецепт: Цибулю з салом підсмажте до золотистого кольору, злегка притрусіть борошном, додайте томатну пасту та трошки все просмажте. Додайте гриби, нарізаний перець, часник, цукор та все залийте 2/3 заздалегідь приготованим бульйоном. Проваріть все протягом 20 хвилин, посоліть та поперчіть за самком. Якщо гуляш вийшов надто густим, долийте трохи бульйона. Якщо ж рідкуватий, додайте трохи муки та проваріть ще деякий час. Подавайте на стіл з хлібом або макаронами та свіжою зеленою цибулею. |
-------------
Смажені шляпки сироїжок
Час приготування: 10 хвилин | Кількість порцій: 4 |
Складові: 10 шляпок сироїжок - цілих, очищених |
Покроковий рецепт: Для страви використовують тільки шляпку сироїжки, з верха якої попередньо потрібно зняти плівку. Викласти шляпки, пластинками догори, одним шаром в сковороду з розтопленим маслом. Підсмажити до утворення золотистої скоринки, перевернути шляпку на другий бік і підсмажити так само. Перевернути шляпку ще раз і посолити та поперчити за смаком, зі сторони пластинок. Подавати на стіл краще всього зі свіжим хлібом чи окремо як закуску. |
-------------
Кулайда для лінивих
Час приготування: 30 хвилин | Кількість порцій: 4-6 |
Складові: 3 жмені грибів - порізаних на кубики |
Покроковий рецепт: Залийте холодною водою нарізану картоплю разом з цілою цибулиною, посоліть, додайте кмин та поставте все варитися. Як тільки вода закипить, долийте молоко, додайте гриби та залишіть варитися. Тим часом ретельно розмішайте сливки з борошном і через 10 хвилин від закипання води з молоком влийте сливки та залишіть все варитися наступні 10 хвилин. Саме час додати укріп, оцет та зварене яйце і проварити ще 2-3 хвилинки. Вийміть цибулину (але це не обов'язково) і можете подавати на стіл. |
-------------
Традиційна чеська смажанка
Час приготування: 20 хвилин | Кількість порцій: 4 |
Складові: 400 г грибів- порізаних на кубики |
Покроковий рецепт: На маслі чи салі підсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте гриби, кмин, сіль та залиште їх трошки поваритися у власному соку. Додайте розмішані яйця та все смажте, постійно помішуючи, до готовності яєць. Можливо, страва, яку ви побачите на сковороді, і не буде найестетичнішою у вашому житті, але її смак примусить вас забути про її вигляд. Подавати краще з грінками, намазаними часником. |
-------------
Гриби в клярі
Час приготування: 20 хвилин | Кількість порцій: 4-6 |
Складові: 10 шляпок грибів |
Покроковий рецепт: Гриби очистіть та наріжте (якщо вони маленькі, можна залишити цілими) на пластини мінімально 3 см в довжину та 1 см в ширину. Нарізані пластини посоліть і коли гриби трохи пустять сік, обваляйте їх в борошні, потім окуніть в яйце і обваляйте в панірувальних сухарях. Смажте в розігрітій олії до золотистого кольору. Майте на увазі, завдяки тому, що гриби в собі містять доволі багато води, під час смаження буде багато бризок олії, тому не рекомендуємо вам ставати до плити у вашому найкращому одязі. Подавати краще в вареною картоплею, посипаною зеленою цибулею та шматочком масла. |
Джерела:
myko.cz, ms1.ostium.cz, toprecepty.cz, video-recepty.com, mimibazar.cz, apetitonline.cz, recepty.cz, victour.io.ua