Біо якість
Органічне маркування - це сертифікат, який гарантує, що продукт або сировина походять з органічного сільського господарства. Ви, напевно, знаєте органічне маркування в першу чергу з харчової промисловості. Виробники органічних продуктів повинні проходити регулярні перевірки уповноваженими органами, які здійснюють нагляд за дотриманням правових норм органічного землеробства.
Регламент Європейського Парламенту та Ради (ЄС) 2018/848 від 30 травня 2018 року регулює органічне виробництво та маркування органічних продуктів, встановлюючи єдині правила для країн-членів ЄС.
На біопродуктах, вироблених в Європейському Союзі, обов'язково повинен бути логотип Eurolist. Несертифіковані продукти, що використовують етикетку " біо", "еко", " органічний" або "органік", є порушенням закону і можуть бути оштрафовані.
Біопродукти гарантують вищу якість, оскільки вони відповідають особливим вимогам щодо якості та здоров'я. В екологічному сільському господарстві не використовуються штучні добрива, хімічні обприскувачі та генетично модифіковані організми. У цих випадках тваринництво є шанобливим та екологічно чистим.
Джерело: eagri.cz