Чи не хочете їсти в походах тільки холодні бутерброди? Ви можете приготувати на природі смачний гарячий обід! Що брати з собою та чого остерігатися, про все це ви дізнаєтеся в сьогоднішній статті.
Вступ
Кріштіан Вадовскі був пристрасним рибалкою з дитинства. Два роки тому він відкрив для себе магію кулінарії на відкритому повітрі, коли регулярно ходив з друзями на тривалу риболовлю на береги струмків, озер і річок. Коли ти зголоднієш на природі, то пара холодних бутербродів ніколи тебе не наситить. Одного разу під час риболовлі він вирішив приготувати щось тепле, і так у Кріштіана почалася зацікавленість до приготування їжі на природі. Приготування їжі на вогні або на пальнику зачарувало всіх його друзів неповторною та приємною атмосферою. Приготування їжі на відкритій кухні має свою магію, і ця діяльність стала традицією для Кріштіана на усіх заходах на природі.
Випробування нових рецептів і методів приготування стало новим хобі не лише для Кріштіана, а й для його друзів. Під час рибальських експедицій та інших поїздок вони по черзі готують їжу і зазвичай намагаються поєднати найсмачніші інгредієнти та винайти прості рецепти. Однак іноді їм доводиться боротися з несприятливою погодою, що є природною частиною приготування їжі на природі. Своїм досвідом і порадами щодо приготування їжі на відкритому повітрі вони діляться в своєму профілі Rabbit Chef's в Instagram, мета якого, перш за все, надихнути всіх тих, хто хоче пізнати красу кулінарії просто неба. У нашій сьогоднішній статті Кріштіан також дає вам поради щодо приготування їжі на природі.
Про автора
Кріштіан Вадовскі
Кріштіан проводить більшу частину свого вільного часу на природі, тестуючи рибальське обладнання (Fox Rage, Deeper Sonar, Rabbit Dam Crew ) і готуючи їжу (Rabbit Chef's ). Він працює в банку 11 років і живе в безпосередній близькості від Баконь і Балатону в Угорщині. З дитинства навчився ловити рибу, а готувати на природі почав завдяки рибальським експедиціям.
|
Як підготуватися до приготування їжі на відкритому повітрі.
Якщо ви плануєте готувати на природі, обов’язково варто скласти список усього, що вам знадобиться для обраного рецепту. Іноді з нами траплялося, що ми забували вдома сіль, воду або булочки для гамбургерів. Це трохи псує настрій, коли ви піднімаєтеся протягом декілька годин на оглядовий майданчик і там виявляєте, що вам не вистачає основного інгредієнта. Тому, безумовно, варто записати список інгредієнтів і допоміжних засобів для приготування.
Завжди беріть із собою в подорож лише найнеобхідніше та завжди пам’ятайте, що краса – у простоті. Це подвійно справедливо для приготування їжі на відкритому повітрі. Зараз можна купити спорядження для приготування їжі з дуже легких матеріалів, яке поміститься навіть у менший рюкзак. Ці вироби забезпечать вам комфорт і водночас теплу їжу в дорозі. Ще важливо при підготовці вибрати досить зручний і практичний рюкзак, в який поміститься все, що ви плануєте взяти з собою. Звичайно, носіть рюкзак якомога вище на спині, щоб вага правильно розподілилася.
|
Як правильно зібрати рюкзак
У кожного свій специфічний стиль, кожному підходить щось різне. Але що підходить нашому тілу? Чи є якийсь правильний спосіб упакувати рюкзак?
>>> ЧИТАЙТЕ ДАЛІ<<<
|
Що взяти з собою
Список найважливіших речей, які не варто залишати вдома, якщо ви плануєте готувати їжу у поході:
- Інгредієнти для обраного рецепту - складіть точний список
- Спорядження для розпалювання вогню (наприклад, сірники, запальничка, кремінь тощо)
- Запальничка (наприклад, папір, спеціальний гель чи таблетки)
- Посуд для приготування їжі, можливо газовий балон
- Каструля або сковорода
- Тарілки , столові прибори та інший посуд (бажано з небиткого пластику або композитного матеріалу )
- Вода (на випадок необхідності гасіння вогню та для миття посуду)
- Мішки для сміття (Ніколи не залишайте сміття на природі, завжди забирайте його з собою!)
- Також можуть бути корисними : обробна дошка, паперові рушники, інші аксесуари
Якщо ви збираєтеся готувати їжу на відкритому вогні, то можете спробувати кілька способів розведення багаття.
Погода
Перед поїздкою важливо перевірити прогноз погоди. Якщо є загроза сильного дощу, відкладіть поїздку. Якщо прогнозується сильний вітер, оберіть місцем призначення ліс, а не вершину гори з панорамним видом. Влітку, безперечно, важливо дізнатися інформацію про заборону відкритого вогню в регіоні, куди ви прямуєте. Якщо ви перебуваєте в зоні, де відкритий вогонь заборонений, то ви можете використовувати для приготування їжі газову плиту, яка абсолютно безпечна у використанні.
Якщо ви збираєтеся готувати на відкритому вогні, подумайте також про погоду в попередні дні. Деревина в лісі може бути вологою через дощ. Готуючи при сильному вітру, добре подумати про вибір пальника, а в ідеалі взяти з собою похідний пальник, який добре працює навіть у гірших погодних умовах. Ще одним профілактичним засобом є використання захисту проти вітру.
Ви можете купити газові балончики по сезону. Взимку або на великих висотах також необхідно очікувати, що споживання газу буде більше.
На чому готувати?
Готуючись до приготування їжі на відкритому повітрі, також важливо подумати про те, для скількох людей ви будете готувати. Потім ви вирішуєте, яке обладнання та спосіб приготування вам найбільше підходять і будуть для вас найзручнішими. Ми підготували для вас кілька порад, які випробували на собі, і які можуть надихнути зовсім новачків:
- газовий або бензиновий пальник
- hobo stove (саморобна пічка, зазвичай виготовлена з каструлі з нержавіючої сталі або бляшанки )
- пальник на спирту (компактний і легкий пальник, який ідеально підходить для використання в літні місяці)
- спеціальні газові пальники зі закритою системою для більш жорстких умов
- гриль
- для відкритого вогню можна вибрати жаровню, шампур, диск, чавунну каструлю або сковороду
Для більш вимогливих страв, де важлива терморегуляція, рекомендується газовий пальник. Якщо ви використовуєте газовий пальник, то балону середнього розміру вагою 225-250 г вистачить приблизно на 3 дні приготування їжі для двох людей на приладі середньої потужності в літні дні. Витрата палива збільшується у вітряну або холодну погоду. Якщо вам потрібно готувати для кількох людей, доцільно вибрати плиту з більш стійкою конструкцією, оскільки вона також може вмістити більші каструлі. Для більшої кількості осіб ідеальною стравою є, наприклад, класичний гуляш, який є простою та смачною стравою для багаття навіть для великої компанії та добре готується у великих кількостях.
Що приготувати?
Якщо у вас ще немає досвіду приготування їжі на природі, краще почати з більш простих страв. Рекомендую новачкам спочатку спробувати, наприклад, сосиски на мангалі чи на вогні, гамбургери, мариноване м’ясо, яєчню, класичні шашлики чи бекон. Просто спробуйте те, що ви знаєте з дому, і це нескладно приготувати.
Якщо ви збираєтеся в більш тривалий похід, ви також можете купити готові страви, які легко приготувати, просто додавши гарячу воду, вони також дуже компактні та легкі. Урізноманітнити цей варіант можна чашкою гарячого чаю або смачної кави, глінтвейн також відмінно підійде в холодну пору року.
Тому, вирушаючи на природу, не бійтеся користуватися можливостями кухні на природі та насолоджуватися смачною їжею не лише вдома, а й на свіжому повітрі.
Корисні посилання
Автор: Кріштіан Вадовскі, Rabbit Chef's
Джерела : архів автора, Rabbit Chef's